MENU SLUIT

Plaatsing Belevenishek Kralingse Snuif- en Specerijmolens

Stichting de Kralingse snuif en specerijen compagnie zet zich in om Rotterdammers en bezoekers van onze stad te informeren over de unieke cultuurhistorische waarde van de Kralingse snuif- en specerijmolens. In samenwerking met ontwerpbureau SO-Studio en met behulp van verschillende sponsoren heeft de stichting dit jaar hard gewerkt aan de totstandkoming van een educatieve belevenispoort.

Het hekwerk rond de toegangspoort van een van de molens heeft een informatieve functie gekregen en is verfraaid met panelen die passanten moeten verleiden bij de molens stil te staan en hen kennis te laten nemen van een (in Nederland vergeten) tak van industrie. Voor scholen, gezinnen en andere geïnteresseerden is er een educatieve folder ontwikkeld, waarmee jong en oud op onderzoek uitgaan en spelenderwijs meer te weten komen over de geschiedenis van de molens en het productieproces.

Vandaag is er de hele dag gewerkt aan de plaatsing van de panelen.

Informatie over de molens is te vinden op snuifmolens.nl

hekwerk kralingen

voorstel kralingen

 

Share your thoughts