Maritiem Museum Rotterdam, expositie “Zoute Dromen”

Het Maritiem Museum laat bezoekers van de tentoonstelling Zoute Dromen kennis maken met de bemanningsleden van een Shortsea-Schip. De kapitein, een bootsman, de stuurman, de machinist en de kok.

,,Alle jongensdromen binnen de kustvaart worden hier zichtbaar, van het verlangen naar reizen en vrijheid, tot de wens om te excelleren als grote rederij”, aldus het museum.

De vele activiteiten in deze branche spelen zich vaak af uit het zicht van het grote publiek. Desondanks is het vrachtvervoer over zee tussen Europese havens van grote betekenis voor de Nederlandse economie. De tentoonstelling maakt de activiteiten zichtbaar en voelbaar.

Wij hebben een letterlijke vertaling gemaakt van het spreekwoord ‘in iemands kielzog varen’. De hoge golven en de turbulentie zijn tastbaar gemaakt door grote blauwe objecten.

Op de achterwanden is het achtersteven van een short-sea boot te zien. De verhalen van de verschillende bemanningsleden zijn prachtig gefotografeerd en larger than life geplaatst in nissen waarin het persoonlijke verhaal wordt verteld.

Wilt u meer weten over de inrichting van deze tentoonstelling? Bel Sander van Lanen op
06-14268955

Referentie Trouw

Project Type

  • Interieur

Functie

  • Expositie

Team

Opdractgever