Vuicon

NORMAALKRACHT heeft samen met Yep Architects een nieuw kantoor ontworpen voor Vuicon Engineering. Vuicon Engineering bestaat sinds 2005 en heeft zich gespecialiseerd in totaalprojecten op het gebied van de scheepsbouw en de werktuigbouwkunde.

De identiteit van Vuicon, dat zijn roots heeft in de haven, de industrie en de maritieme wereld, hebben we benadrukt in het ontwerp van het kantoor. De stoere stalen constructie, een product van Vuicon, is duidelijk zichtbaar en is deels opengewerkt om het industriële constructieve karakter van het gebouw te versterken. Door de ligging op een talud aan de snelweg en de herkenbare architectuur is Vuicon duidelijk zichtbaar.

Door toepassing van een mix van roodbruin en oranje gesinterde bakstenen, houten lamellen, glas en antraciet gemoffelde stalen profielen versterken we het beeld van een archetypisch pakhuis, zoals deze in het begin van de 20e eeuw was te vinden in de haven van Rotterdam. We hebben een sprekend en helder ontwerp hebben gemaakt binnen de strenge kaders van de gemeente. 

Wilt u meer weten over het ontwerp van Vuicon? Bel Victor Kooijman op 06-14268955

Team

Opdrachtgever

Status

  • DO Fase

Project Type

  • Architectuur

Functie

  • kantoor
  • werkplaats